maandag 23 november 2009

E-books, kent u ze al?

Bent u nog niet bekend met e-books? Kijk dan snel naar het filmpje hierboven en discussieer daarna met ons mee over dit nieuwe fenomeen.

E-books, kans of bedreiging voor de bibliotheek?
Wat vindt u?

Vanaf medio 2010 zijn ook in uw bibliotheek e-books aanwezig!
Wij houden u op de hoogte!

4 opmerkingen:

  1. waar is het filmpje dan? Staat eronder, maar misschien bedoel je erboven?
    groet Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt mij dat de bieb er ook een aantal aanschaft om met zijn tijd mee te gaan.
    De termijn van lenen en aantal boeken zal anders zijn als gewone boeken. Maar dat spreekt voor zich.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik moet eerst maar eens zien of die e-books een succes worden. Apple heeft al eens eerder geprobeerd ze in toe voeren, zonder succes. Die dingen zijn ook best wel duur. Ik denk dat de bibliotheek zich hier niet heel veel zorgen om hoeft te maken. Ik heb sowieso niet het idee dat de bieb zich echt richt op jongeren, maar vooral op ouderen. Al was het alleen maar omdat jongeren niet zo graag lezen. Ouderen zullen meer behoefte hebben aan een 'gewoon boek', denk ik. Hoewel het wel belangrijk is met de tijd mee te gaan, denk ik dat het wijs is om eerst even de kat uit de boom te kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Il denk niet dat de e-book's een bedreiging zijn voor de biep. boeken lees ik maar één keer, en lenen is altijd nog goedkoper dan kopen en dat geld ook voor de digitale versie.
    Ikzelf zal het uitlenen van e-books toejuichen, ik ben meer dan 100% tevreden met mijn sony prs-600, en zou (bijna) geen papieren boeken meer hoeven! Dat spaart een hoop papier en gesjouw! En dat het iets is voor jongeren? Nou ik ben zelf al jaren Oma en mag mijn kleinkinderen graag voorlezen vanaf mijn reader!!Bovendien zijn de meeste readers in 2009 gekocht door 40 en 50érs. Leesbril vergeten? Dan kun je snel de lettergrote aanpassen. En zo zijn er nog veel meer handige tips!!

    BeantwoordenVerwijderen